A latex kesztyű előnyei

A latex kesztyű előnyei számos ipari területen használatosak. Történelme visszanyúlik egészen a 19. századig.

A latex kesztyű felhasználhatósága

Az eldobható latex kesztyűk szoros, biztonságos illeszkedése finomabb, érzékenyebb tapintást és érintést tesz lehetővé a felhasználók számára. Természetesen a legalapvetőbb cél nem változott az 1800-as évek óta – a kézvédelem. Íme néhány olyan iparág, ahol a latex kesztyűk használata kiemelten fontos lehet: egészségügy, fogászat, állatorvosi rendelők, tetováló szalonok, élelmiszeripar, autóipar.
Sok más szakma is kihasználja a latex védő természetét. Ide tartoznak a mentők, tűzoltók, elsősegélynyújtók és rendőrök is.

Kémiai ellenállás, vegyszerállóság

A latex egyfajta természetes gumi, amely a Hevea brasiliensis fajból származik, más néven gumifának is nevezeik. Ez az anyag magas szintű védőréteggel rendelkezik a vegyszerek ellen, így ideális az eldobható latex kesztyűkhöz.
A latex kesztyűket különböző vastagságban gyártják a különböző szintű védelem érdekében. A latex azonban természetesen ellenáll a savaknak, lúgoknak és vegyszereknek, például klórnak, jódnak és formaldehidnek.

Szúrásállóság


A természetes gumi latex lehetővé teszi a gyártók számára, hogy meghatározott vastagságú kesztyűket hozzanak létre, amelyek jobb szúrásállóságot kínálnak. A nagy teherbírású latex kesztyűk tovább tartanak, mint más anyagok, és olyan nehéz feladatokhoz is használhatók, mint az ipari és autóipari alkalmazások. A szúrásállóság az élelmiszeriparban és az orvosi iparban is hasznos, mivel biztosítja, hogy a kesztyű ellenálljon a különféle berendezésekkel és edényekkel való érintkezésnek.

Kiváló kézügyesség

A latex kesztyű előnyei közé sorolható továbbá a szoros illeszkedés, valamint a finom tapintás és érintés is. Jobban alkalmazkodnak a kézhez, mint a nitril és vinyl fajták. Az orvosi minőségű latex kesztyűk ideálisak műtétekhez vagy fogászati ​​eljárásokhoz, ahol az egészségügyi szakembereknek apró tárgyakat kell kezelniük és precíz mozdulatokat kell végrehajtaniuk.

Allergia

Fő hátránya, hogy sok ember bőre allergiás reakciót vált ki a latex kesztyűvel való érintkezés hatására. Ennek megakadályozására, latexmentes kesztyű javasolt, mint például a nitril kesztyű vagy vinyl és nitril keverék kesztyű.

MasterGlove fehér latex kesztyű
MasterGlove latex kesztyűnk
Gumikesztyű