Iratkozzon fel hírlevelünkre és részesüljön azonnali 10% kedvezményben!

WTN Fertil Forte, étrend-kiegészítő, 60 kapszula

9354 Ft + Áfa (11880 Ft)

Bruttó 10.800 Ft – INGYENES kiszállítás legalább nettó 49.990 Ft értékű rendelés esetén.

60 kapszula
Egy sikeres fogantatás megvalósulásához szükséges, hogy a nő egészsége mellett a férfi fogamzóképessége is megfelelő legyen. Nem csak a spermák minősége és mennyisége, de azok mozgékonysága és élettartama is jelentősen befolyásolja a termékenységet.

Ha a férfi szervezetéből hiányoznak bizonyos mikrotápanyagok, akkor az okozhat a férfiak esetében terméketlenséget is. Ezeket a hiányokat hivatottak pótolni a különböző férfitermékenység-támogató készítmények.

Készleten

EAN: 599956417130 Cikkszám: WTN4 Kategóriák: , Címkék: ,
Gluténmentes
Laktózmentes
Szójamentes
Hormonmoduláns-mentes
Ásványiolaj-mentes

Miben jobb a WTN Fertil Forte, mint más férfitermékenység-támogató termékek?

Röviden abban, hogy nem spóroltuk ki a hatóanyagokat a termékből, sem a minőséget, sem pedig a koncentrációt illetően.

 • Aktív, azonnal hasznosuló hatóanyagokat tartalmaz (pl. glükózamin folát só, metil-kobalamin, szelenometionin, stb.), a piacon található hasonló termékek inaktív, időnként káros összetevőivel szemben.
 • Folsav helyett glükózamin folát só van benne, hiszen a szintetikus folsav már kis koncentrációban is káros (viszont nagyon olcsó – ezért kedvelt a gyártók körében). Tehát hiába szerepel nagyobb koncentrációban egy termékben a B9-vitamin folsav formában, az inkább többet árt, mint használ. A metil-folát, szemben más hasonló termékekben előforduló folsavval (1. táblázat második sor – B9-vitamin), egy mindenki számára kiválóan és biztosan hasznosuló aktív forma.
 • A B12-vitamin metil-kobalamin formában van benne, ami a B12-vitamin aktív, koenzim formája, mondhatni, a csúcsminőséget képviseli. Ráadásul fontos, hogy ha egy termékben B9-vitamin van, akkor legyen B12-vitamin is benne, mert az egyik túlzott jelenléte képes „elrejteni” a másik hiányát. (1.táblázat második, harmadik sor – B9-vitamin, B12 vitamin) Ráadásul ez a két vitamin különösen sok helyzetben működik együtt.
 • Természetes, biológiailag aktív, kevert tokoferolokat tartalmaz, amelyek közül a gamma és a delta tokoferolok nagyon értékesek a szervezetnek. A piacon lévő termékek legtöbbje DL-alfa-tokoferol-acetátot tartalmaz, amely esetében az „L” betű inaktív formát jelöl. Ezt a szervezet nem, vagy nagyon kismértékben tudja hasznosítani. (1. táblázat, negyedik sor – E-vitamin).
 • A teljesen elreagáltatott, szerves és kovalens kötésű cink-glicinát, az ionos formákkal ellentétben, nem irritálja a gyomrot, sokkal jobb felszívódású, jobb biohasznosulású, mint a piacon jelenlévő hasonló termékekben használt cink-citrát molekulaforma (1. táblázat, kilencedik sor – cink). A WTN Fertil Forte összetevői között lévő N-acetil-L-cisztein (NAC) ráadásul növelheti a cink bélrendszeren keresztüli felszívódását.
 • Szerves szelént (szelenometionin) tartalmaz, ami könnyen felszívódik, és nem csak jobban növelheti a vérplazma és a szövetek szelénkoncentrációját, de felezési ideje is 2,5x nagyobb, mint a más gyártók által használt szervetlen formáknak (nátrium-szelenát), így sokkal tovább képes a szervezetben maradni (1. táblázat, tizedik sor – szelén).
 • Acetil-L-karnitin van benne. Ez az L-karnitin-nek egy ecetsavval alkotott vegyülete, így könnyebben felszívódik és képes átjutni a vér-agy gáton szemben a L-karnitin más formáival (1. táblázat, tizenegyedik sor – Acetil-L-karnitin).
 • A WTN Fertil Forte kiegészül citrullinnal is, ami az arginin előanyaga. Ez a molekula nem bomlik le a gyomorban, ezért hatékonyabban növelheti a szervezet arginin szintjét, mint maga az arginin kiegészítő, ráadásul hatása hosszabb ideig is tarthat (1.táblázat, tizenkettedik sor – citrullin).
 • Az orálisan gyengén hasznosuló glutation helyett a glutation-termeléshez és újrahasznosítási ciklushoz szükséges hatóanyagok vannak benne: pl. NAC (N-Acetil-L-Cisztein), folát (glükózamin folát só), B12-vitamin (metilkobalamin), szelén (szelenometionin).
  Megjegyzés: egyes férfitermékenységet támogató termékek tartalmaznak glutationt, de ennek hasznosulása orális pótlás esetén mindössze 10-15%-ra tehető, mert a peptidáz nevű emésztőenzim lebontja a glutationt a gyomorban (1. táblázat, tizenharmadik sor – N-Acetil-L-Cisztein).
 • A legtöbb férfitermékenységet segítő termékben a Q10 szilárd halmazállapotban (kapszula, tabletta stb.) található meg, ami igen gyenge biohasznosulást eredményez. Ezért helyette a nagyon hasonló hatást kifejtő pirrolokinolin-kinont (PQQ) alkalmaztuk, aminek kiváló a biohasznosulása porkapszulákban is (1. táblázat, tizennegyedik sor – PQQ [Pirrolokinolin-kinon nátriumsó]).
 • A WTN Fertil Forte több antioxidáns hatású összetevőt tartalmaz (pl. NAC, szőlőmag kivonat 95% OPC, stb.) amelyek az oxidatív stressz csökkentése által javíthatják a spermák termelődését, minőségét, mozgékonyságát. Ez fontos, hiszen meddő férfiakon végzett vizsgálatok alacsonyabb antioxidánsszintet mutattak, mint a termékeny férfiak esetében (1. táblázat, tizenötödik sor – Szőlőmag kivonat).

1. táblázat Aktív komponensek koncentrációja (WTN Fertil Forte).

Aktív komponensek

2 kapszulában

B9-vitamin (L-5-MTHF, glükózamin folát só)

625 mcg (NRV* 313%)

B12-vitamin (metil-kobalamin)

100 mcg (NRV* 4000%)

E-vitamin (kevert tokoferolok)

75 mg (NRV* 128%)

Cink (teljesen elreagáltatott cink-glicinát)

16 mg (NRV* 160%)

Szelén (szelenometionin)

56 mcg (NRV* 102%)

Acetil-L-Karnitin

400 mg

Citrullin

350 mg

N-Acetil-L-Cisztein (NAC)

100 mg

PQQ (Pirrolokinolin-kinon nátriumsó)

12 mg

Szőlőmag kivonat, 95% oligomerikus proantocianidinek
(OPC)

60 mg

* Napi beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében.

WTN Fertil Forte használati javaslat:

 • Ajánlott mennyiség: napi 2 kapszula (1 adag), lehetőség szerint étkezések között, vagy érzékeny emésztőrendszer esetén étkezés közben.

Figyelmeztetés

 • Nehézfémterheltség esetén konzultálj szakemberrel, mert az N-Acetil-L-Cisztein (NAC), mint nehézfém-kivezető (is) működhet.
 • Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
 • Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl.
 • A készítményt tartsd gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen.
 • Gyermekek nem használhatják.
 • Ha bármely termékösszetevőre allergiás, túlérzékeny vagy, ne használd a terméket!
 • Nagyon javasolt az étrend-kiegészítők szedését elkülöníteni a kávé fogyasztásától. Legalább fél órával a kávé fogyasztása előtt vagy kávé fogyasztása után min. 2 óra múlva célszerű bevenni.
 • Nem javasolt az étrend-kiegészítők bevétele tejalapú készítményekkel!
 • Amennyiben több étrend-kiegészítőt szedsz, akkor konzultálj szakemberrel, hogy milyen sorrendben célszerű szedned őket ahhoz, hogy ne érvényesüljön a hatóanyagok közötti esetleges kioltó hatás.

Ez a termék nem vegán:

 • Mert a kapszula alapanyaga nagytisztaságú marhazselatin.
 • Mi lehet a férfi terméketlenség leggyakoribb oka?
  A spermiumok hibás működését a meddőség leggyakoribb okaként azonosították, aminek nagy mértékben kiváltója az oxidatív stressz.
 • Hogyan támogatják az antioxidánsok a spermiumok minőségét?
  Normál esetben az ondóplazma antioxidáns enzimmechanizmust tartalmaz, ami védi a spermiumokat minden lehetséges károsodástól, amennyiben ez a mechanizmus zavart szenved, sérül (gyulladásos folyamatok, tápanyaghiány, elhízás, stressz, inzulinrezisztencia (IR), hormonmodulánsok stb.) csökken az oxidatív stressz elleni védekezés, ami jelentősen károsítja a spermiumok mozgékonyságát és minőségét.
  Az oxidatív stressz a spermiumok lipidperoxidációjához és DNS-károsodásához vezethet. Az oxidatív stressz pozitív korrelációt mutat a spermium DNS-károsodásával és a spermium megtermékenyítési kapacitásának csökkenésével. A terméketlen férfiak spermájának magasabb a reaktív oxigéngyök szintje, mint a termékeny társaikénak.
 • Milyen antioxidánsokat tartalmaz a WTN Fertil Forte?
  WTN Fertil Forte étrend-kiegészítő (a hatóanyagok nagy koncentrációja mellett) kiváló hasznosulású antioxidánsokkal is támogathatja az oxidatív stresszel való megküzdést, ezáltal a spermiumok minőségét.
  A szervezet egyik ilyen fő antioxidánsa a glutation, azonban orális pótlásáról igen ellentmondásosak a megfigyelések. A kapszula, tabletta vagy akár liposzómás folyadék-formában, orálisan bevitt glutationnak mindössze kb. 10-15%-a hasznosul. Ennek az az oka, hogy a gyomorban lévő peptidáz nevű emésztőenzim gyorsan elbontja a glutation molekulát.
  Ezért kerültek a WTN Fertil Forte kapszulába a szervezet saját glutationtermelődési folyamataihoz szükséges anyagok, mint amilyen a:

  • NAC (N-Acetil-L-Cisztein), a glutationaktivitás legfőbb eleme
  • B9-vitamin azonnal hasznosuló, aktív formája (L-5-MTHF, glükózamin folát só)
  • B12-vitamin jótékony formája (metil-kobalamin), valamint a
  • Szelén (szelenometionin- könnyen felszívódó szerves szelén forma), amely a glutation újrahasznosítási ciklus működésének egyik kulcseleme.
  • E-vitamin (kevert tokoferolok, természetes, nagy bioaktivitású tokoferolok mind a négy izomerje)
  • Cink (teljes elreagáltatott cink glicinát)
  • Szőlőmagkivonat (95% oligomerikus proantocianidinek (OPC)
 • Hogyan hathatnak a WTN Fetril Forte antioxidánsai a sperma minőségére?
  NAC (N-acetil-L-cisztein, a cisztein aminosav stabil formája),
  • Az emberi testben található legerősebb antioxidáns, vagyis a glutation optimális szinten tartásáért felel.
  • Azáltal, hogy gyorsan képes átalakulni sejten belüli (intracelluláris) glutationná, a glutation aktivitás legfőbb eleme.
  • Egyes férfitermékenységet támogató termékek tartalmazhatnak glutationt, de ennek orális pótlás esetén a hasznosulása mindössze 10-15%-ra tehető a peptidáz nevű emésztőenzim miatt.
  • Közvetve, a glutationképződés támogatásán keresztül segíthet az ondófolyadékban az oxidatív stressz csökkentésében, ezáltal a spermiumok károsodásának megelőzésében.
  • Amennyiben az oxidatív stressz a terméketlenség oka, akkor a N-acetil-cisztein pozitív hatást gyakorolhat a termékenységre.
  • Támogathatja az inzulinrezisztencia javulását, ami a férfi meddőség egyik lehetséges oka.

B9-vitamin azonnal hasznosuló, aktív formája (L-5-MTHF, glükózamin folát só)

 • A folát hiánya (és nem a folsavhiány!!) férfiaknál terméketlenséget, meddőséget okozhat.
 • A legújabb kutatások szerint az inzulinrezisztencia miatt termékenységi nehézségekkel, illetve hormonális problémákkal küzdő férfiaknál a myo-inozitol és (aktív) folát (nem folsav!) együttes szedése lehet jótékony hatással a hormonháztartás működésére, a spermiumok minőségére és ezáltal a termékenységre is.
 • A folát (helyesebben: metil-folát) fontos szerepet tölt be a metilációban, ami olyan folyamatokat optimalizál a szervezetben, mint pl.: a DNS termelés, hormonanyagcsere, méregtelenítés, olyan vegyületek hatástalanítása, mint akár a nehézfémek, gyógyszerek, ösztrogénszármazékok.

B12-vitamin (metil-kobalamin)

 • Az elégtelen mennyiségű B12-vitamin növelheti a szív és érrendszeri betegségek kockázatát.
 • Szükséges a sejtek többszörözéséhez, másolásához.
 • Létfontosságú az RNS és DNS szintézishez.
 • Hiányában a spermiumok száma és mozgékonysága csökken.
 • A B9-vitamin kiegészítők szedése növeli a B12-vitamin igényét és fordítva, szoros kölcsönhatásban állnak egymással, továbbá mindkét vitamin fontos szerepet játszik a metilációs folyamatokban.
 • Cukorbetegség kezelésére szolgáló metformin nevű gyógyszer gátolja a B12–vitamin felszívódását alkalmazott dózistól függően.
 • Az életkor előrehaladtával a szervezet B12-vitamin szintje csökkenhet.

Szelén (szelenometionin- könnyen felszívódó szerves szelén forma)

 • A glutation újrahasznosítási ciklus működésének egy kulcseleme.
 • A szelén azoknak a fehérjéknek az egyik összetevője, amelyek megakadályozzák a spermiumok gyors pusztulását.
 • Növeli a spermiumok élettartalmát.
 • Nélkülözhetetlen a spermiumok egészséges fejlődésében.
 • Ha huzamosabb ideig nem jut elegendő mennyiségű szelén a spermiumba, akkor a férfinál kialakulhat a krónikus meddőség.
 • A WTN Fertil Forte-ban lévő szelén a metionin aminosavval alkotott komplex formája, ami könnyen felszívódik, nem csak jobban növeli a vérplazma és a szövetek szelénkoncentrációját, de felezési ideje is 2,5x több, mint a szervetlen formáknak, így sokkal tovább képes a szervezetben maradni.

E-vitamin (kevert tokoferolok, természetes, aktív, D tokoferolok mind a négy izomerje)

 • A prosztataváladék egyik fő összetevője.
 • Hiányában károsodhatnak a herecsatornák hámszövetei.
 • Csökkentheti a szervezetre ható oxidatív stresszt, ami negatív hatással lehet a spermiumok termelődésére és mozgékonyságára.
 • Segítheti a férfi hímivarsejtek fejlődését.
 • A szintetikus E-vitamin bioaktivitása kevesebb, mint a fele a természetes E vitaminénak, ezért a Fertil Forte természetes, biológiailag aktív D formájú tokoferolokat tartalmaz.

Cink (teljes elreagáltatott cink glicinát)

 • Mint hormonkiegyenlítő segíti a tesztoszteront.
 • Részt vesz a spermiumok oxidatív anyagcseréjében, segítheti mozgékonyságuk megőrzését.
 • Hiánya gátolja a sperma képződést.
 • A prosztataváladékban a spermiumok fej és farok szétválasztási folyamata és a spermium cink-koncentrációja között több tanulmány korrelációt mutatott ki.
 • A cinkhiány összefüggésben állhat a herék térfogatának csökkenésével, ivarmirigy működési zavarokkal, ondó tubulusok zsugorodásával.
 • A prosztata más szövetekhez és testnedvekhez képest magas cink-koncentrációval rendelkezik. Valójában a cink a prosztata működésének egyik markere.
 • Komplex vegyületet képez az N-Acetil-ciszteinnel (NAC), ezáltal növelheti a cink bélrendszeren keresztüli felszívódását.
 • A teljesen elreagáltatott cink glicinát, szemben a szervetlen, ionos formákkal, sokkal jobb felszívódású, jobb biohasznosulású, másrészt nem irritálja a gyomrot.

Szőlőmagkivonat (95% oligomerikus proantocianidinek (OPC)

 • Segíthet megvédeni a herét olyan gyógyszerek toxikus hatásaitól is, mint a dexametazon, amely egy immunszuppresszív és gyulladáscsökkentő glükokortikoid gyógyszer.
 • Magas potenciálú szabadgyökmegkötő és lipidperoxidáció gátló, ami különösen fontos (a többi antioxidáns esetében is), hiszen meddő férfiakon végzett vizsgálatok alacsonyabb antioxidánsszintet mutattak, mint a termékeny férfiaknál.
 • Hipokoleszterinémiás és herevédő hatással rendelkezhet.
 • Csökkentheti a gyulladást elősegítő citokineket, mérsékli a gyulladást.
 • Hogyan fokozható a spermium termelés?
  A sejtek energiaellátása nitrogén-monoxid függő, hatására tágulnak az erek, nő a véráram, ezáltal több tápanyag juthat el a sejtekhez. A férfi terméketlenség gyakori oka a szív- és érrendszert érintő károsodások, a rossz vérellátás következtében kialakuló gyenge tápanyag ellátás, csökkent spermaképződés (spermatogenezis).
  A WTN Fertil Forte, citrullin tartalma, nitrogén-monoxid serkentő hatása révén javíthat a herék vérellátásán és ezáltal a spermatogenezisen (spremaképződésen) és a sperma minőségen.
 • Milyen pozitív hatással van a citrulin a férfi termékenységre?
  A spermiumok érési folyamata arginin függő, ugyanis arginin hiányában a spermatozoonok (önálló mozgásra és megtermékenyítésre képes spermiumok) száma csökken, a spermatogenesis (a spermiumok képzésének folyamata) üteme jelentősen lassul.
  Az L-arginin esszenciális aminosav szubsztrátként járul hozzá a szervezet nitrogénmonoxid termeléséhez. Azonban az étrend-kiegészítőként szedett L-arginin nagy része ornitinná valamint vizeletté alakul át.
  A citrullin viszont nem bomlik le a gyomorban, így hatékonyabban növelheti a szervezet arginin szintjét, mint maga az arginin étrend-kiegészítő, ráadásul hatása hosszabb ideig is tart.
 • Hogyan javítható a spermium mozgékonysága?
  A sejtek gyenge tápanyagellátásán túl a csökkent energiatermelés is hozzájárulhat a férfi terméketlenséghez. Előbbi eset a spermaminőségére és magára a sperma termelésre van negatív hatással, utóbbi eset a spermiumok mozgékonyságát (motilitását) hátráltathatja.
  Az ondófolyadék alacsony L-karnitin és Q10 szintje a spermiumok lassú mozgását eredményezheti.
  WTN Fertil Forte a férfitermékenységet támogató piaci termékekkel ellentétben a por formában gyengén hasznosuló Q10 helyett, az ún. PQQ -t tartalmazza. A PQQ nagyon hasonló hatást eredményez, mint a Q10, csak mivel vízoldékony (a Q10 zsíroldékony), azért sokkal jobb a biohasznosulása.
 • Hogyan járulhat hozzá az L-Karnitin és a PQQ a férfi termékenységhez?

Az Acetil-L-karnitin

  • A vérplazmából származó, de a mellékhere csatornáiban koncentrálódó Acetil-L-karnitin egy olyan aminosav-származék, amely szerepet játszik a sejtek energiatermelésében ezért összefüggésben áll a spermiumok mozgékonyságának javításával.
  • A külsőleges Acetil- L-karnitin pótlás serkentheti az ondósejtek működését, mivel fontos szerepe van a spermiumok energiaellátásában így fokozhatja azok gyorsaságát.
  • És mivel az Acetil-L-karnitin koncentrációja a spermiumok számával is arányos, így ennek pótlása, nem csak az életképes és célirányos mozgásra képes spermiumok számát, hanem az ondó mennyiségét is növelheti.
  • Az acetil-L-karnitin az L karnitin-nek egy acetilált észtere, így képes átjutni a vér-agy gáton, emelheti a dopamin szintet, amely hatással van a tesztoszteronra.

PQQ

  • Az ondófolyadék alacsony Q10 szintje a spermiumok lassú mozgását eredményezheti. Az antioxidáns tulajdonságú Q10 koenzim részt vesz a mitokondriális energiatermelésben és elengedhetetlen a spermiumok hatékony energiarendszerének fenntartásához és a membránjuk védelméhez.
  • A Q10 fontos szerepet játszik a sperma minőségének fenntartásában és javításában.
  • Mivel a Q10 egy zsírban oldódó anyag, ezért egy férfi termékenységre fejlesztett kapszulában por formában nem lesz hatékony. Ennek kiküszöbölésére tettük bele a WTN Fertil Forte-ba a Pirrolokinolin-kinon nátriumsót (PQQ), amivel hasonló eredményt lehet elérni, mint a Q10-el.
  • PQQ erős antioxidáns tulajdonsággal rendelkezik, fokozhatja a mitokondriumok működését és ezáltal pozitív hatással lehet a spermiumok fejlődésére.
  • A PQQ segíthet csökkenteni az oxidatív stresszt és javíthatja a fogamzási esélyeket.
 • Hogyan támogatható a spermium élettartama?
  A spermiumok termelésén, minőségén, gyorsaságán túlmenően a spermiumok élettartalma is a férfi termékenység egyik kulcs eleme.
  Utóbbit támogathatja a WTN Fertil Forte készítményben található szelén (szelenometionin), ami azoknak a fehérjéknek az egyik összetevője, amelyek megakadályozzák a spermiumok gyors pusztulását. Lényegi hatást gyakorolhat a spermiumok működésére. Egyszerűen nélkülözhetetlen a spermiumok egészséges fejlődéséhez.
 • Miért szelenometionint alkalmazunk?
  Ez a szerves szelénvegyület, a szelénnek egy aminosavval (metionin) alkotott komplex formája, ami könnyen felszívódik, nem csak jobban növelheti a vérplazma és a szövetek szelénkoncentrációját, de felezési ideje is 2,5x több, mint a szervetlen formáknak, így sokkal tovább képes a szervezetben maradni, hiszen a metionin aminosavhoz hasonlóan képes beépülni a fehérjékbe.
Gumikesztyű