Az egyszer használatos nitril kesztyűk előállításához használt anyag óriási előnye, hogy mentes a latex fehérjéktől. Ez teszi a nitril kesztyűt a latex-allergiában szenvedők számára egy nagyon előnyös megoldássá. Még ha az adott felhasználó nem is allergiás a latexre, veszélyeztetheti mindazokat, akikkel latex kesztyűben kerül kapcsolatba.

A nitril kesztyűk akár 3-szor jobban ellenállnak a szúrásnak, mint a latex változatok, emiatt sokkal biztonságosabb alternatívát nyújtanak, ha a munkánk során nagy a kockázata a vérrel terjedő betegségeknek vagy más környezeti szennyeződéseknek. Mindemellet kiváló vegyszerállósággal is rednelkeznek. Számos szigorú teszten esnek át, amelyek bizonyítják, hogy alkalmasak az ilyen munkakörnyezetben való használatra.

A nitril kesztyű púdermentes, mely tovább csökkenti az allergiás reakció kockázatát. Ennek ellenére fel- és lehúzása is igen könnyű akár nedvesebb kézzel is. Ezáltal a nitril kesztyű ideális olyan helyzetekben, amikor gyakori kesztyűcsere szükséges (például az élelmiszeriparban).

A nitril kesztyű anyagának köszönhetően nem csak erős és a tartós, hanem nagyfokú rugalmassággal is rendelkezik. Optimális olyan helyzetekben, amikor nagyobb kézügyességre és érzékenységre van szükség. A kesztyű a kéz alakjához igazodik, biztosítva a lehető legkényelmesebb munkavégzést Az alacsony súrlódási lehetővé teszi, hogy a kesztyű hosszabb ideig is viselhető legyen, mint a legtöbb egyszer használatos kesztyű.

Nagyon jelentős előnye még, hogy a nitril mesterségesen előállított anyag, ami azt jelenti, hogy az ára stabilabb, mint a latex, mivel nincs kitéve az éghajlat és az időjárás változásainak

A nitril kesztyű hosszabb eltarthatóságú, mint a többi eldobható kesztyű és egyes változatainak ujjvégi textúrája(bordázottsága) stabil fogást biztosít akár száraz, akár nedves közegben történő munkavégzés esetére is.

Kipróbálná rendelés előtt a kesztyűt?

Megoldható! Kérjen nitril mintakesztyűt díjmentesen!
Budapesten személyesen elvisszük, vidékre postázzuk.

Kérek mintaterméket